Een dataterminal uitvoeren

Wist u dat de gemiddelde levensduur van een dataterminal – een mainframe, server, laptop, pda en smartphone – zo'n 30 jaar is? De systemen die uw wachtwoorden en inloggegevens verwerken, zijn nog meer verouderd.

Waarom voelen we ons zo aangetrokken tot deze terminalproducten? Tot voor kort hadden gebruikers natuurlijk alleen toegang tot hun computers via een WWW-verbinding met een IT-datacenter. Dit was prima voor gebruikers die comfort vonden in het zitten in het computerkantoor. Maar ook al hebben we toegang tot deze producten, ze zijn ontworpen om te worden uitgevoerd via een lokaal netwerk (LAN), wat betekent dat als u een netwerkcomputer wilt gebruiken, u ook moet communiceren met de LAN-beheerder. Stelt u zich eens voor dat u een telefoontje van uw baas moet beantwoorden die informatie nodig heeft over wanneer u naar uw werk moet, waar u aan denkt en hoeveel u moet betalen. En daar houdt het niet op. Omdat deze producten zo nieuw zijn, zijn er minder regels en richtlijnen die u vertellen hoe u ze moet gebruiken. Niet zoals bij conventionele software, en je hoeft de code niet zelf uit te voeren. Dit betekent dat u onderweg fouten kunt maken en/of niet in staat bent om uw wijzigingen terug te zetten naar hoe ze waren toen u eraan kwam.

Zodra uw terminal is verbonden met de hostcomputer, kan deze er elke opdracht aan geven, net zoals u zou doen op opdrachtregelniveau. Als er veel terminals zijn aangesloten, kunnen ze allemaal tegelijkertijd op Enter drukken om af te drukken waar de huidige database zich bevindt. Elke aangesloten terminal wacht op zijn beurt voordat hij de volgende bewerking uitvoert. Houd er rekening mee dat elke toetsenbordinvoer per terminal wordt verzonden, wat betekent dat uw keuze van de te typen tekens mogelijk moet worden gemaakt uit minimaal twee tekens.

Dus laten we zeggen dat Mary, een laatstejaarsstudent op ABC-school, een kopie van zichzelf wil afdrukken met haar Senior capabele invoer in inkt. Eerst gebruikt Mary haar computer om haar gebruikersnaam en wachtwoord te schrijven. Voor de eenvoud is haar wachtwoord "mithrand". Dan typt ze de naam van de school in, en voor de letter "A" is haar koosnaampje. Vervolgens typt Mary haar geboortedatum en het schoollogo in. Ten slotte typt Mary haar lengte en gewicht in. Het hele proces klinkt moeiteloos, maar net als veel andere dingen die geautomatiseerd zijn, duurt het wat langer dan vroeger.

Ctrl-C, en dan-D, JohnSOURCE, Kopiëren naar klembord, klik met de rechtermuisknop en plak, en dan Print (PIPE) zijn enkele van de toetsenbordcombinaties die u kunt gebruiken terwijl u zich voortbeweegt. Zodra uw klembord is geselecteerd, begint u gewoon met het kopiëren van tekst naar het klembord. Terwijl u dit doet, moet u de gekopieerde tekst niet op maat maken, omdat uw beoogde ontvangers deze niet kunnen begrijpen. Gebruik in plaats daarvan de offset-functie en schaal de gekopieerde tekst met lettergrootte en marges.

In het vervolgkeuzemenu in Kopiëren kun je ook kiezen voor Opslaan in overzicht. In dit menu kopieert u niet rechtstreeks naar het klembord, maar naar een extern apparaat, zoals een cd-riter, een USB-flashstation of een internetservice. Wanneer u op het pictogram "Overzicht opslaan" klikt, maakt u een nieuw overzichtsdocument. De standaardinstelling voor Plakken is Automatisch, wat betekent dat zodra u een nieuwe alinea hebt gemarkeerd en uw tekst is opgeslagen, deze automatisch in het document wordt geplakt. Als u iets in het gemarkeerde gebied wilt bewerken, moet u op de knop Verwijderen of Backspace in het overzichtsvenster klikken.

Je zou ook moeten opmerken dat als je eenmaal een regio hebt geselecteerd en een nieuw opsommingsteken hebt gemaakt, je niet meer terug kunt gaan naar het overzichtsvenster. Het enige dat u kunt doen, is het opsommingsteken herhalen zoals elk ander opsommingsteken, door de optie Volgende opsommingsteken te kiezen. Als u echter tevreden bent met uw opsommingsteken en niet wilt dat deze wordt gemarkeerd, kunt u de andere kant op gaan. In plaats van het hele opsommingsteken te markeren, kunt u de optie kiezen om het hele opsommingsteken te selecteren en het gemarkeerde gedeelte te verwijderen. Dit heeft geen invloed op de markering van het bestaande opsommingsteken.

Als u Microsoft PowerPoint gebruikt, is de equivalente functie de opdracht Pagina-instelling. Om deze functie te gebruiken, moet u hebben deelgenomen aan een eerdere trainingsles. Selecteer de dia die u van uw computer wilt kopiëren en klik vervolgens op het tabblad Configuratiescherm. Klik vervolgens op "Slide Show Off". Selecteer "Slide Replacement" en klik vervolgens op de knop "Toevoegen". Geef een naam op voor de gekopieerde dia en klik op "Code invoegen" en in de volgende stap ziet u de tekst die zegt dat u een escaped double-ended tag moet invoegen met ".

"dichtbij'. '.

Scroll to top