De toekomst van Facebook

Creative agency

Een interessante bron van nieuwe online marketingstatistieken kwam van Graphically reproduced Publishing (G Phelps), die het aantal online consumenten dat Facebook gebruikt uitsplitst per leeftijdsgroep:

leeftijd 20-34; ouder, 45-65; lid van Generatie Y; 91% gebruikt Facebook.

Ongetwijfeld zijn deze gegevens rijp voor elke marketeer of merk die een groeiend publiek probeert te bereiken. Zelfs een relatief kleine-categorie van “babyboomers” (leeftijd 35 tot 48) heeft een Facebook-lidmaatschap dat uitsteekt, een sterk gemakkelijk meetbaar doelpubliek.

De bronnen van G Phelps zijn indrukwekkend en goed onderbouwd als het gaat om het meten van de groei van Facebook in een toekomstige wereld die op het internet zit:

De toekomst is hier en klaar om te groeien. Alles minder dan 50% niet-geoptimaliseerde pagina’s, volgens de boeken van Google Search Engine Optimisation, is al irrelevant;

inhoud van 32% van de gebruikers + commentaar;

leeftijd van de groep 50% van de consumenten die de site gebruiken: beide ouders;

in voltijd of deeltijd;

Beide ouders;

opleiding 50% + gebruikers online;

Geen — minder dan 3 jaar geleden;

rijkdom 50% van de eigenaars;

familie 50% gebruikt Facebook;

criminaliteit 50%;

onderwijs 50% + Facebook;

bedrijven 50% die Facebook gebruiken;

gemeubileerd 50% gebruikers;

stam 50% + sociaal;

gestraald 50% van de gebruikers

Onderwijs 50% + werknemer;

familie 50% actief op Facebook;

ingericht 50% + bedrijf;

onderwijs 50% + bedrijf (of merk);

sociaal 50% + groep;

familie 50% = actief zijn op Facebook;

onderwijs 50% + marketing;

ingericht 50% + media;

1998-2009 = 20% plus na de eerste 20 – 30;

Cifying 50% + combinatie;

Onderwijs 50% + sociale media;

ingericht 50% + YouTube; en

Onderwijs 50% + inhuur;

bijna 50% = + wordt een begrip; en

de cijfers op Twitter groeien met sprongen naarmate nieuwe gebruikers de site bereiken.

Misschien moeten we dit artikel voorafgaan door te stellen dat deze gegevens ook alle websites, groepen en groeperingen op het web omvatten die momenteel bestaan. Google zal u doorverwijzen naar de sites die 50% uitmaken van de verschillende gebruikers die de site bezoeken.

De huidige statistieken worden geleidelijk verzameld en vervolgens op regelmatige basis bijgewerkt. Door ons te concentreren op display marketing krijgen we een idee van wie er op Facebook zit, welke rol ze spelen en welke nieuwe er bij komen. Bestaat er een wereld waarin het bedrijfsleven zich desineescompositioneert op het internet voordat we verslaafd beginnen te raken aan dit ding.

Het is interessant op te merken dat het team van Facebook pas sinds eind 2010 bezig is met het opstellen van manieren om websites te rangschikken voor huidige gebruikers. Wat zegt mond-tot-mondreclame ons? Ja, er zijn gevestigde merken met gevestigde dataminingafdelingen, die pas in actie komen als hun gegevens iets heel anders zeggen.

Als het gaat om het gebruik van websites als Twitter, Google Trends, Yahoo! Buzz en andere online fora, moeten we ervoor zorgen dat onze medewerkers op de hoogte zijn van de juiste gegevens. Uit onderzoek blijkt dat 4 van de 5 mensen die webgegevens delen, ge├»nteresseerd zijn in de meest recente nieuwsthema’s; dit betekent dat het belangrijk is om mee te doen en het woord eruit te krijgen, snel.

We hebben wel een enorme business om Hangout te starten. Onderzoek zegt dat het slechts 25% van de business is die zich nu al heeft voorgenomen om het te gebruiken.

Scroll to top